UW ORGANISATIE EEN
GEOLIEDE MACHINE?

Iedereen heeft er voordeel bij als uw organisatie als een goed geoliede machine loopt. Van werkvloer tot aan directie. Van leverancier tot afnemer. Iedereen heeft er jarenlang veel werk en energie in gestopt en gemaakt tot wat het nu is. In grote lijnen gaat het prima en u heeft geen klagen. De medewerkers zijn over het algemeen tevreden en u krijgt weinig klachten van hen en uw klanten. Die paar kleine dingetjes die af en toe spelen heeft u wel onder controle. U zit gezamelijk in een flow en presteert prima.

Zorg dat u het momentum gaande houdt!

Juist in tijden als het goed gaat is het de moeite waard om te overdenken hoe het komt dat alles zo goed gaat. Want dat het nu goed gaat heeft zijn oorsprong in de dingen die u vóóraf gedaan heeft. Dat u in een flow zit is het resultaat van uw gezamelijke inspanningen. En in tijden dat het goed gaat wordt dit nogal eens vergeten! Langzaam sluipen er kleine zandkorreltjes uw organisatie binnen en omdat iedereen zich vol enthousiasme bezighoudt met het succes, merkt niemand die zandkorreltjes op.

Maar olie en zandkorrels gaan niet goed samen.

Het wordt langzaam aan een kleverige massa en na wat piepen en kraken staat uw organisatie bijna stil. U bent in een dip terechtgekomen en het momentum is weg. U en uw mederwerkers worden ontevreden en de irritatie over en weer wordt groter. U gaat bezuinigen en moet misschien wel medewerkers ontslaan. U gaat de kleverige massa uit uw machine verwijderen en denkt hiermee de oplossing gevonden te hebben. Met de zandkorrels bent u echter ook een deel van de olie kwijt, dus gaat u olie verversen. U steekt er gezamelijk weer veel werk en energie in. U raakt weer in een flow en hoopt het nu wel vast te kunnen houden. Maar de geschiedenis herhaalt zich en langzaam aan heeft u weer last van die zandkorrels. U doet wat u geleerd is. Als je last hebt van zandkorrels, veeg je die weg!

U bent aan symptoombestrijding aan het doen.

U vergeet de oorzaak aan te pakken. Als u niet wilt dat er zandkorrels in uw machine komen moet u ervoor zorgen dat ze niet kunnen binnendringen! Let op de kleine kiertjes waardoor het zand naar binnen komt! U en uw medewerkers zijn mensen. Mensen van vlees en bloed. Naast het werk heeft u beiden ook een ander leven. Een leven waarin ook vanalles gebeurt. Waar u wellicht niet altijd alles onder controle heeft. U en uw medewerkers nemen de kleine irritaties, problemen van huis mee naar het werk. En of u het wilt of niet dit is van invloed. Dit zijn de zandkorreltjes die uw machine tot stilstand brengen.

Wat kunt u hieraan doen?

Blijven de resultaten achter, draait uw concurrent goedkoper, heeft u teveel ziekteverzuim of heeft u veel verloop in uw medewerkers?

 

Bel 0523-760082 om te ontdekken of onze diensten datgene bieden wat uw organisatie nodig heeft.

 

Zijn we telefonisch in gesprek? Probeert u het dan later nog eens of stuur een bericht.