Eigenschappen: De onderzoekende houding, zelfstandigheid, nieuwsgierigheid naar hoe dingen, dieren, mensen en maatschappij functioneren, dienstbaarheid en klantgerichtheid zijn eigenschappen die Henrice van huis uit meegekregen heeft. Zij komt uit een onderwijzers en ondernemersfamilie. Ook de liefde voor dier en natuur spelen een belangrijke rol in haar leven.

Al op jonge leeftijd was Henrice geïnteresseerd in van alles en nog wat. Zij stond steeds vooraan om nieuwe dingen te ontdekken, maar ook om belangeloos hulp te bieden aan hen die daarom vroegen. Henrice heeft een natuurlijk optimisme ontwikkeld die haar ook door moeilijke tijden heen geholpen heeft. Mede door deze brede interesse heeft Henrice bijvoorbeeld ook een sterk analytisch vermogen ontwikkeld en andere eigenschappen die haar nu uitstekend van pas komen.

Cactuskwekerij.

1993: Het eerste zakelijke avontuur startte in 1993. Samen, met haar man, is Henrice een ambulante handel in cactussen begonnen. Ze verkochtten de planten op markten, Stadsfeesten en grote internationale beurzen in Duitsland. Onder andere in Leipzig, Frankrfurt, Stuttgart, Wiesbaden, Berlijn, Halle en Magdenburg.

2000: Hier hebben ze het geld verdiend om in 2000 in Erica een kwekerij te kopen om zelf de cactussen te kweken. Dit betekende een nieuw tijdperk met nieuwe uitdagingen. De veelzijdigheid in talenten kwam nu goed van pas en binnen zeer korte tijd hadden Henrice en haar man een prachtig bloeiend bedrijf met elf medewerkers opgebouwd. Een topprestatie was neergezet, waarin beiden met veel liefde en plezier gewerkt hebben.

Lees verder