Daphne kan niet...?

Daphne kan niet... Ze twijfelt veel en vaak. Bij iedere vraag die haar voorgelegd wordt, raakt Daphne een beetje in paniek. Het zweet breekt haar uit, ze wordt misselijk en draaierig.

Michelle vindt het erg...

Michelle van 49 zit tegenover mij en staart een beetje somber voor haar uit. Michelle ziet er goed verzorgd uit en is een alleenstaande moeder. Ze heeft drie kinderen en werkt vier dagen per week als doktersassistente. Ze werkt hard en met veel plezier. Ze heeft het druk maar zal daarover niet mopperen. Waar ze wel vaak over moppert wordt duidelijk als ze wat meer over haarzelf en haar leven vertelt.

Hoe weet u wat u wilt?

Niet weten wat u met uw leven wilt is een veel voorkomende vraag in onze praktijk. Het betreft mensen van alle leeftijden. Mannen en vrouwen. In de basis komt het erop neer dat ons niet geleerd is om over ons leven na te denken. We leven ons leven en dat is het. Mensen doen vaak wat anderen in hun omgeving ook doen.

Klaas weet niet wat hij wil.

Wat zou je dan willen Klaas? Nou, dat is best moeilijk en ik wil vragen of u me daarmee helpen kunt. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen en hoe ik er achter kom wat ik nu eigenlijk wil!

Dat kan ik sneller en beter!

Dan kan ik het beter zelf doen, dan gaat het ook sneller en is het tenminste goed gedaan.

Laat Pieter maar met rust.

Met zijn vader kan Pieter goed overweg en als ze samen gaan vissen hebben ze ook goede en soms stevige ‘mannengesprekken’. Behalve die laatste keer, toen vond Pieter het gesprek met zijn vader minder leuk.

Annelies onder werkdruk

Annelies is boos, verdrietig en vermoeid. Ze vindt dat ze te weinig ondersteuning van de directie krijgt. Ook haar collega’s staan onder druk, twee van hen hebben zich al ziek gemeld.

Het huwelijk van Frans en Irene

Irene maakt zich zorgen over haar werk, haar huwelijk en haar kinderen.Ze piekert veel. Hoe gaat ze dit oplossen?

Welke keuzes maakt u?

Doordat ik een keuze maakte om me de rest van de dag plezierig te voelen, was ik me direct bewust welke invloed onze gedachten op ons leven hebben.

Hoe vaak wordt u uitgenodigd?

Meestal vinden mensen contact met andere mensen leuk. Reden dat mensen elkaar uitnodigen om samen wat te ondernemen of aan deel te nemen. Samen plezier hebben of samen iets bereiken, is het doel van het samenzijn.