Welke keuzes maakt u?

keuzes makenVanmorgen was het nog warm en toen ik in de auto, op weg naar de praktijk, zat, merkte ik dat mijn stemming negatief veranderde. Er was geen aanleiding maar langzaamaan zakte mijn mondhoeken naar beneden en voor ik het wist was de mimiek van mijn gezicht neutraal en mijn stemming een beetje somber. Het was niet dat de muziek op de autoradio mij irriteerde of zo. Nee, het gebeurde automatisch. Toen ik me daar bewust van werd, werd ik me ook bewust van mijn gemoedstoestand. De automatische piloot stond aan. Ik was me ook niet bewust van de afstand die ik afgelegd had.

Meteen sprak ik mezelf toe: Ik ga een leuke dag hebben vandaag. En toverde een brede glimlach op mijn gezicht. Dit had direct effect. Mijn gezichtsuitdrukking veranderde positief en mijn stemming was zonnig. Ik was weer alert op de weg en zag de details om me heen. Velen van u zullen het wel eens meegemaakt hebben dat u bemerkt dat u plotseling een stuk verder bent met het autorijden. En de achterliggende afstand niet bewust heeft meegemaakt. Oh, ben ik al hier? Zegt u tegen uzelf.

Doordat ik een keuze maakte om me de rest van de dag plezierig te voelen, was ik me direct bewust welke invloed onze gedachten op ons leven hebben. Te vaak zakken we weg op de automatische piloot en missen hiermee veel schoonheid en details. U zakt weg tijdens het eten koken, afwassen, een brief schrijven. Tijdens een telefoon- of persoonlijk gesprek, tijdens het schilderen, het sporten. Overal gebeurt het. Vaak niet erg, soms wel. Het kan gebeuren dat u juist in dit moment een ongeluk veroorzaakt door even niet op te letten.

Een van de oorzaken is dat ons energieniveau op dat moment niet optimaal is. U kunt dit voorkomen door op tijd te eten en te drinken. Of door een bewuste keuze op dat moment te maken. We geven opdrachten aan onze lichaamscellen, en ons lichaam voert die opdrachten uit. Onze cellen stromen door trillingen in ons hele lichaam. Door opdrachten via onze gedachten aan de cellen te geven gaan deze via trillingen naar de juiste plek om hun opdracht uit te voeren.

Dit is heel kort, een klein stukje uitgelegd hoe de energie in ons lichaam werkt. En dit kunnen we ins ons nadeel of in ons voordeel laten werken. Alles waar u aandacht aan geeft groeit. De kunst is steeds om u hiervan bewust te zijn zodat u met uw gedachten de energie kunt aansturen om uw lichaam gezond te houden. Naast gezond, vezelrijk voedsel eten, water drinken en een beperking van stress zijn deze drie elementen de middelen om een lang, gezond en gelukkig te leiden.

Uw lichaam is in staat om zichzelf te helen. Als u hiervoor bewust kiest en u hierover laat informeren dan bent ook u in staat om niet alleen in een gezond lichaam te wonen maar ook in staat uw wereld naar uw hand te zetten. Een wereld zoals u graag wilt dat die eruit behoort te zien. Dit vraagt veel oefening. U krijgt wat u erin stopt. Als u bewust de goede dingen in uw leven stopt zult u ook met goede dingen beloont worden.

U kunt ieder moment van de dag kiezen wat u wilt, hoe u het wilt en wanneer u iets wilt. Iedere keuze vraagt een inspanning van u. Als u uw inspanning op de juiste manier doet, wordt u ook evenredig beloond. Succes!

Wilt u ondersteuning om weer lekker in uw vel te zitten of uw relatie te verbeteren? Kijk op www.deditio.nl hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Succes en een warme groet van,
Henrice Kupper