Henrice Kupper uw counsellor

Haar naam is Henrice Kupper, geboren in 1957. Zij is afgestudeerd als academisch counsellor en coach in de humanistische cliëntgerichte therapie volgens Carl Rogers. Tevens is zij gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT), Mindfulness en ouderbegeleider van Samengestelde Gezinnen. Daarnaast is Henrice werkzaam als gecertificeerd externe vertrouwenspersoon en auteur van het boek:
Ik ben GELUKKIG, u ook? ISBN 9789081588515

In haar leven heeft zij vele mooie maar ook vele nare momenten meegemaakt. Door vallen en opstaan heeft zij geleerd dat je door aan jezelf werken de oplossing binnen handbereik hebt om een vol en gelukkig leven te leiden. Dat gaat niet altijd makkelijk, maar naarmate u meer oefent wordt uw leven steeds meer gevuld met de mooie dingen van het leven en worden problemen steeds zeldzamer.

Henrice heeft geleerd het verleden los te laten en daardoor ruimte en nieuwe kansen te scheppen voor het heden en de toekomst. Ze heeft geleerd het geluk naar haar hand te zetten. Henrice heeft hiervoor o.a. de Rationeel Emotieve Therapie (RET) en Mindfulness toegepast en haar eigen methodiek ontwikkelt voor een intuïtief leven.

De visie van Henrice is dat mensen willen wonen in een wereld waarin mensen door liefde, respect en samenwerking een wereld van harmonie en geluk creëren waar plaats is voor iedereen en iedereen gelijkwaardig is aan elkaar. Waar mensen door geven en delen van liefde in woord en daad de ander (en daarmee ook zichzelf) gelukkig maken.

Henrice heeft haar kennis en vaardigheden samen met Oosterse en Westerse filosofieën met elkaar verenigd en een nieuwe methode ontwikkeld. Denken en voelen worden samengebracht. Ons lichaam is een uitvoerend deel van het universum dat bestaat uit energie. Door op de juiste manier gebruik te maken van deze energie zijn wij als mens in staat onze eigen wereld van geluk en overvloed te creëren en intuïtief te leven.

 

In 2015 heeft het lifestyle magazine Subliem Henrice geïnterviewd.
Hier kunt u het interview lezen/downloaden (pdf)