WAT IS PSYCHOSOCIALE COUNSELLING?

Psychosociale Counselling (counseling) is kortdurend holistische psychosociale begeleiding waarbij het aanspreken van de eigen vaardigheden en mogelijkheden leidt tot de gewenste verandering.

We hebben allemaal wel eens problemen in ons leven. Kleine problemen en soms wat grotere problemen. Meestal kunnen we die problemen ook prima oplossen, alleen of met de hulp van familie of vrienden. In een aantal gevallen lukt het echter niet om op deze manier de problemen op te lossen. Dan kan counselling uitkomst bieden.

Samen met u ga ik door middel van gesprekken onderzoeken wat de achterliggende oorzaken van die problemen zijn. Ik begeleid u hierbij en geef u inzicht waardoor die problemen worden veroorzaakt. U leert wat en hoe u kunt veranderen zodat daarmee de problemen opgelost worden en in de toekomst vermeden worden.U kunt bij mij met alle soorten problemen terecht, alles is bespreekbaar. Enkele voorbeelden: als u werkloos bent, een dierbare verloren heeft, een handicap of ziekte heeft, relatieproblemen heeft met ouders, kinderen, partner of collega(s), problemen ondervindt m.b.t. uw geaardheid, vragen heeft over zingeving, problemen heeft met de daginvulling, als u niet lekker in uw vel zit, enzovoort.

PRIVACY

Alles wat besproken wordt is vertrouwelijk. Dit is bij de wet geregeld. Aan niemand wordt informatie verstrekt zonder uw schriftelijke toestemming. Henrice werkt volgens de beroepscode zoals gedefinieerd door de Stichting Counselling. (www.counselling.nl)

HOE MAAKT U EEN AFSPRAAK?

U kunt zich op eigen initiatief aanmelden. Een verwijsbrief is niet nodig.
Aanmelden kan zowel per e-mail als telefonisch 0523-760082.

Het intakegesprek is gratis. Bent u verhinderd dan dient u minimaal 24 uur van tevoren af te bellen of te mailen anders wordt € 97,50 inclusief BTW bij u in rekening gebracht. 

DEDITIO heeft praktijken in Coevorden, Deventer, Hengelo(ov), Hoogeveen, Meppel en Zwolle. Hier zijn wij van 9.00 tot 18.00 uur voor u beschikbaar. 

In Coevorden zijn we op werkdagen tot 's avonds 20.00 uur voor u beschikbaar!

Bij verhindering dient u minimaal 24 uur van tevoren af te bellen of te mailen, anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht!

Zijn we telefonisch in gesprek? Probeert u het dan later nog eens of stuur een bericht.

THUISBEZOEK

Vindt u het prettiger dat ik u thuis bezoek? Dat kan!
Vraag naar de mogelijkheden.

In het menu aan de linkerzijde vindt u meer informatie over oplossingen voor uw vraagstukken.

Bekijk een aantal voorbeelden waarbij DEDITIO u kan ondersteunen.

Deze counsellor ondersteunt u daarbij.