WORKSHOP MINDFULNESS: 
EENVOUDIG GELUKKIG ZIJN

Met Mindfulness leert u hoe u toch gelukkig kan zijn in een wereld waar stress en tegenslag een deel van zijn. Hoe kan dat? Tijdens deze boeiende workshop leert u geluk te ontdekken. We laten los wat ‘hier en nu’ teveel is, we leren kijken vanuit de neutrale plaats en we gaan in op de vaardigheden die ons toelaten ons leven op een waardige en bewuste manier te leven.

U krijgt praktische tips mee waarmee u meteen aan de slag kunt, zowel voor uzelf als voor in uw relatie met uw kinderen, uw geliefde, uw collega’s en iedereen die uw pad kruist.

INHOUD

Compassie of mededogen is het vermogen om ons betrokken te voelen bij emotionele pijn, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Het gaat samen met de wens deze emotionele pijn in uzelf en anderen te verlichten en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen.

Dit is iets anders dan medelijden dat vooral gepaard gaat met angst en sentimentaliteit. Compassie daarentegen vraagt om moed en ruimhartigheid, zowel naar uzelf als naar anderen toe.

Compassie is bij iedereen aanwezig, maar vaak wordt dit vermogen gedeeltelijk of niet aangesproken; waardoor het niet echt tot bloei komt. Gelukkig kan u het door beoefening wel ontwikkelen en verdiepen.

Compassie maakt deel uit van de vier hartkwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, gelijkmoedigheid en gedeelde vreugde. In deze training geven we aandacht aan de kwaliteit compassie.

De beoefening van zelfcompassie is geenszins egocentrisch. U ontwikkelt juist een gezonde relatie met uzelf en meer empathie en openheid naar anderen toe. U leert de essentie van mindfulness: heartfulness.

BENODIGDHEDEN, ZELF MEEBRENGEN

•             (Yoga)mat.

•             Eventueel een zitkussen voor meer comfort

DEELNAME EN KOSTEN

Deze training is bedoeld voor iedereen die de kwaliteiten mildheid, compassie, en gedeelde vreugde in zichzelf en zijn leven tot bloei wil brengen. Ervaring niet vereist.

De workshopbijdrage is € 20,00 p.p. (maximaal 10 personen). Pas na betaling van de bijdrage bent u verzekerd van deelname. Vol=vol!

DATUM, TIJDSTIP, LOCATIE

DEDITIO , Parkweg 1-8, 7772 XP Hardenberg

Bij voldoende deelname op maandag 1 september 2014

van 19.30 tot 22.00 uur

AANMELDEN

Via email aanmelden. info@deditio.nl  o.v.v. Mindfulness 1 september. Aanmelden mogelijk tot uiterlijk donderdag 28 augustus.