BLOG

Veel werkgevers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de zieke medewerker weer zo snel mogelijk gezond het werk kan hervatten. Werkgevers bieden hun medewerkers allerlei gezondheids- en sportprogramma's aan om de medewerker zo fit mogelijk te houden.

Toch ontkomt u er niet aan als medewerker dat u af en toe ziek wordt. U heeft niet alleen met collega's, leidinggevende en klanten van doen maar u heeft naast uw werk ook een sociaal leven. Een leven waarin ook vanalles gebeurt.

Niemand ontkomt aan problemen in zijn leven en we zijn over het algemeen prima in staat om de meeste problemen zelf op te lossen. Er zijn echter situaties waarin u dit niet lukt en uiteindelijk zal u zich dan ziek melden omdat u geen andere oplossing ziet. 

Ruim 65 % van het ziekteverzuim heeft een psychosociale oorzaak. Daarbij komt ook nog eens dat 10 tot 20 procent van de mensen zich niet voor de volle 100 procent kan inzetten omdat ze zich bijvoorbeeld zorgen maken over hun baan of andere zaken.

Wij schrijven regelmatig artikelen die u helpen inzicht te verkrijgen in het ontstaan van problemen en die u handvatten geven om weer lekker in uw vel te zitten. 

It's time to get some help

Wat maakt het soms moeilijk voor mensen om hulp te zoeken?

Watch the video and discover your benefits of...

Als u wat veranderen wilt in uw leven is het goed om u eerst bewust te zijn van uw gedachten, gevoelens en gedrag. Het zijn niet de gebeurtenissen die uw leven beïnvloeden maar hoe u over de gebeurtenissen denkt, bepaalt hoe u met de gebeurtenissen omgaat en wat voor invloed dat op uw leven heeft.

Michelle vindt het erg...

Michelle van 49 zit tegenover mij en staart een beetje somber voor haar uit. Michelle ziet er goed verzorgd uit en is een alleenstaande moeder. Ze heeft drie kinderen en werkt vier dagen per week als doktersassistente. Ze werkt hard en met veel plezier. Ze heeft het druk maar zal daarover niet mopperen. Waar ze wel vaak over moppert wordt duidelijk als ze wat meer over haarzelf en haar leven vertelt.

Laat Pieter maar met rust.

Met zijn vader kan Pieter goed overweg en als ze samen gaan vissen hebben ze ook goede en soms stevige ‘mannengesprekken’. Behalve die laatste keer, toen vond Pieter het gesprek met zijn vader minder leuk.

Het huwelijk van Frans en Irene

Irene maakt zich zorgen over haar werk, haar huwelijk en haar kinderen.Ze piekert veel. Hoe gaat ze dit oplossen?

Wordt het sporten of is bewegen voldoende?

Uit alle hoeken en gaten wordt ons op het hart gedrukt dat sporten vooral goed voor je is. Is dat wel zo? En wat als u sporten niet leuk vindt?

Hoe gaat u met kritiek om?

Vaak vragen we de mening van een ander over van alles en nog wat in de hoop bevestigd te worden in onze keuze of mening. We willen graag horen dat de ander er net zo over denkt als uzelf. Want dat betekent immers dat u het goed gedaan heeft.

Wat als u niet luistert?

Goed luisteren is voor veel mensen lastig. Luisteren naar anderen is niet altijd even makkelijk maar wel te leren. Als u niet luistert, wekt dit irritatie op bij anderen, dingen gaan mis, worden verkeerd uitgevoerd en ...

Hoeveel beren ziet u op uw weg?

Er zijn mensen die heel veel zaken uitstellen. Ze beginnen hun beredenering vaak met: ja, maar……. Ze zijn steeds redenen aan het bedenken waarom iets niet kan, of zij niet kunnen, niet hoeven, niet willen. Er zijn altijd beren op de weg!

Waar krijgt u energie van?

Energie is brandstof en ons lichaam heeft brandstof nodig om te kunnen functioneren. We nemen brandstof tot ons in de vorm van eten en drinken, rusten, bewegen en via emotie. Vitaliteit, gevoelens en gedachten kunnen ook gezien worden als een vorm van energie.