Als u wat veranderen wilt.

Als u wat veranderen wilt in uw leven is het goed om er van te voren over na te denken wat u bereiken wilt en dat u zich hiervan een voorstelling gaat maken. Een voorstelling van hoe het voelt, hoe u zich gedraagt, welke rol anderen hierin spelen en hoeveel plezier en genoegdoening u hieruit haalt. Het is belangrijk dat u het hele plaatje compleet hebt. In eerste instantie in grote lijnen en daarna in details. Het is handig als u hierbij verschillende scenario’s de revue laat passeren en kijkt wat er bij het een of bij het ander gebeurt en of dit nog naar wens is. 

Waarvoor dit nodig is? Om te realiseren wat u bereiken wilt! Alle grote denkers, topsporters, topondernemers, uitvinders enzovoort maken van deze techniek gebruik. Dat doen ze omdat ze weten dat dit werkt en dat ze hiermee bereiken wat ze willen bereiken! Hoe komt dit en kunt u dit ook? 

Door van te voren na te denken over wat u bereiken wilt en u hiervan een voorstelling te maken geeft u uw hersenen als het ware een opdracht wat ze moeten uitvoeren. Uw hersenen zullen verbindingen gaan maken. Uw ervaringen combineren en de benodigde patronen vastleggen en de talenten die u nodig heeft aanspreken. Hiermee wordt als het ware iets gecreëerd waarvan uw hersenen het gevoel krijgen het al een keer meegemaakt te hebben. Uw hersenen weten wat ze te doen staan en zodra de kansen zich voordoen worden ze direct herkend en krijgt u een seintje dat u hiermee iets moet doen. Of dat u een ingeving krijgt om een bepaalde taak te gaan uitvoeren.

Hoe vaker u uw voorstelling naar voren kunt halen, hoe vertrouwder het voor uw hersenen aanvoelt en hoe vanzelfsprekender het wordt dat u iets gaat uitvoeren. Ondertussen wordt het doel voor uw hersenen steeds duidelijker omdat u stap voor stap en zelfs met grote sprongen voorruit gaat. Alles valt op zijn plaats en het gaat als het ware vanzelf. 

Kunt u dit ook? Jazeker, iedereen met een beetje fantasie kan dit. U kent vast nog wel die klasgenoot die steeds een beetje wezenloos voor zich uit zat te staren, die zat te dagdromen. Misschien deed u dit zelf ook. Mensen die verliefd zijn doen het ook. Wat doen die mensen dan? Ze brengen zichzelf in een staat van ontspanning. Eerst denken ze aan niets en laten zo hun zorgen van zich afglijden. Daarna staat hun geest open voor alles wat mogelijk en onmogelijk is. In deze fase krijgt u de wildste ideeën en ziet u van alles aan u voorbij gaan. Net als toen u een kind was. U bent aan het dagdromen. Alles is mogelijk en u kent geen grenzen. In deze fase kunt u uw wens vorm gaan geven. Langzaamaan wordt uw plaatje compleet. Dit proces kan binnen een paar minuten, uren, dagen of weken afgerond zijn. Dit ligt aan uw doel en uw ervaring hierin. Uw plaatje is compleet als u ook die euforie kunt voelen die u aan het eind te wachten staat als u uw doel bereikt heeft.

Dan is het een kwestie van de voorstelling zo vaak als nodig te herhalen, ook tijdens de uitvoering van uw te bereiken doel. Het leuke hieraan is dat het u ook steeds een goed gevoel geeft als u met uw missie bezig bent. Het motiveert u en geeft u vleugels. En als u het complete plaatje helemaal uitgevoerd heeft is het feest! U heeft een topprestatie geleverd waar u met recht trots op mag zijn. Schreeuw het van de daken! Laat anderen meedelen in de feestvreugde en geniet met volle teugen!

Succes en een warme groet van,
Henrice Kupper